Få igång din Facebook-närvaro med betald annonsering

Facebook vill ha bra innehåll så att folk spenderar mer och mer tid där. De vill också göra vinst, och pengarna kommer från annonsering.

Så trenden är att du behöver föra ut dina inlägg som annonser för att de ska få tillräcklig spridning till målgruppen. Du måste i princip betala för att nå ut.

Men om du håller dig till vanliga, trevliga, innehållsrika, personliga, relevanta inlägg som visar vad du gör och som folk uppskattar och engagerar sig i så kostar det förhållandevis lite.

Om du gör som alla andra och lägger upp traditionella ”kom och köp”-annonser är det egentligen inte alls vad Facebook vill ha. Din annonsering kommer att bli dyr och få liten effekt.

Inlägg som enbart läggs i nyhetsflödet har kort livslängd. Det har du antagligen märkt av. De når ofta inte heller ut till särskilt många av dina gillare och följare. 

Så om du vill få ut något av det måste du ständigt lägga upp nya inlägg. Skulle inte tro att du varken har tid eller kreativitet till det.

Så problemen du står inför är:

– Hur få fram tillräckligt antal bra inlägg och annonser som engagerar målgruppen.

– Hur lägga ut det så att det får tillräckligt lång livslängd.


Min plattform är en lösning på detta.

För att få livslängd behöver du lägga upp dina inlägg som annonser. Du roterar ett flertal annonser samtidigt som gör att folk i din målgrupp möts av inlägg som upplevs som nya, fräscha och relevanta.

Fördelen med den betalda annonseringen är att du får data på engagemanget och du ser Facebooks relevansresultat. Du testar fram och behåller annonser med hög poäng och ju högre poäng desto större spridning till allt blygsammare kostnad.

Jag hjälper dig med en annonsplattform som gör detta betydligt enklare. Läs mer här

Hoppas på att få hjälpa dig att stärka upp din närvaro på Facebook.

Stefan Nilsson
SAN Webbutveckling