Facebook-program 2021

Stefan Nilsson
SAN Webbutveckling

Vad vi kommer att göra:

Det viktigast vi får fram i din Facebook-annonsering är

1. Att bara visa annonser för personer du vet är intresserade (inga andra)

2. Att testa lite olika annonser tills det ger kunder till en annonskostnad du kan acceptera.

De personer som vi vet är intresserade av ditt erbjudande är de som nyligen besökt din hemsida. För ingen hamnar på din hemsida av en slump. De har klickat på en annons, googlat på en fundering eller letat upp ditt företag på något annat sätt.

Grundtanken är att rikta Facebook-annonser till personer som besökt din hemsidan under de senaste 30 dagarna. 

Förutsättningen är att du har Facebook-pixeln installerad på din hemsida. Om du inte har pixeln på plats är det hög tid att ordna det nu.

Du kommer att få steg-för-steg-instruktioner hur du sätter upp grundinställningarna för din kampanj-mall. 

Det här bygger på att du riktar annonser till personer som nyligen besökt din hemsida och att du mäter konverteringar (ett tydligt steg in i din säljprocess) och sätter en rimligt tak för vad en konvertering får kosta.

Du kommer att ta fram och testa ett flertal olika annonser.

Du placerar annonser i olika “behållare” där du mäter hur annonsen presterar, främst vad gäller kostnad och konverteringar.

Grundregeln är att om du är beredd satsa 100 kr i annonseringskostnad för en viss konverteringar, så fortsätter du med alla annonser som klarar att ligga under denna nivå.

OBS: Du är inte ute efter en bästa annons med lägsta konverteringskostnad. Tanken är du ska få igång åtminstone en handfull annonser som var och en ligger rätt i kostnadsbild. 

Detta eftersom ju fler annonser du kan rotera och variera emellan desto bättre kommer de att samverka för att höja den totala mängden konverteringar och nya kunder som du får in.

Så du pausar eller ändrar de annonser som inte håller måttet, och du expanderar och höjer budget för alla annonser som håller önskad lönsamhet.

Med din kampanj-mall får du enkel översikt över annonser. Det blir ordning och reda, och enkelt att hålla koll. 

Du behöver inte vara proffs på FB-annonskonto för att sköta det.

När dina grundinställningar är på plats får du varannan dag en kort vägledning för ny annons att ta fram och sätta upp för test i din kampanj-mall. Du behöver bara “kopiera och klistra in ny behållare” och det tar 5 minuter max att få gjort. 

Efter någon dag, beroende på din budget, får du svar på hur annonsen presterar. 

De annonser som fungerar bäst kommer du också att använda för att locka nya besökare till hemsidan (mer om det när vi kommit en bit på väg).

Se exempel på praktikfall för upplägg och resultat, https://webbutveckling.com/praktikfall-la/

Ett mål med detta program är också att du ska få igång Facebook-annonser med lång livslängd. Med mitt tillvägagångssätt har jag sett annonser ligga uppe och ge kunder i mer än 18 månader.

Siktet är lönsamt konverterande annonser som servar dig med nya kunder på ett bekvämt sätt under lång tid framöver...

Deltagaravgift:

Deltagaravgiften är 6.000 kr exkl. moms. PDF-faktura med e-post, betalningsvillkor 7 dagar.

Garanti:

Programmet kommer med följande garanti under förutsättning är att du kvalificerar, följer instruktionerna samt dokumenterar dina insatser och framsteg.

Senast 5 februari 2021 kommer du se minst 50.000 kr värde i ökad försäljning och fler nya kunder från dina insatser, annars får du min direkta hjälp tills du är nöjd, eller deltagaravgiften tillbaka.

Leverans och instruktioner:

Alla instruktioner för grundinställningar till kampanj-mall och för framtagning av annonser kommer via e-post. Schemat är ett utskick varannan dag förutom helgdagar. Det ger dig lagom tidsfrist för att genomföra och för att testa annonser. Vi börjar 11 december och avslutar 5 februari.

Du kommer också få online-support från mig personligen. Detta är pilot-versionen så du kan också räkna med lite extra handpåläggning och omsorg från min sida.

Dina kvalifikationer:

Det här är för dig och ditt företag om detta uppfylls

1. Du har Facebook-pixeln installerad på hemsidan

2. Du har en annonsbudget på minst 10.000 kr/mån

3. Din hemsida har minst 1.000 besökare/månad

4. Din hemsida har ett utpekat konverteringsmål

Anmälan:

Skicka namn, faktureringsuppgifter, länk till hemsida och primär e-postadress (för utskick av kursavsnitt) till stefan@webbutveckling.com

Därefter får du besked om plats och får mer information inför start.


Ser fram emot att hjälpa dig med det här

– Stefan Nilsson


Frågor:

Skicka frågor till stefan@webbutveckling.com