Få bekväm och enkel hjälp att starta Facebook-kampanjer som skickar in fler nya kunder till ditt företag

Helt på dina villkor. Ersätt bara för resultat.

Stefan Nilsson

Hämta video (3 min.) som visar hur du gör klart att dina nya Facebook-kampanjer ger kunder och blir lönsamma direkt från start – innan du ens börjat köra några annonser.

Se mer här nedanför.

Annonsering på Facebook handlar om att ditt företag klarar av att köpa kunder till det pris du är villig att betala

När din prisbild håller kan du höja din budget, få in fler kunder och få företaget att växa snabbare.

Vi har ett upplägg där vi ser till att dina kampanjer kommer igång och ger ett resultat som matchar din prisbild.

Du ersätter bara för nya kunder och konverteringar.

Så här går det till

Dina förutsättningar

Ditt företag är etablerat och du har nyfikna personer som besöker din hemsida


Det finns ett tydligt sätt för dem att ta nästa steg, ex. kontakt, offertförfrågan, beställning, köp

Förväntade resultat

Du får igång pålitliga Facebook-annonser som skickar in allt fler nya kunder till ditt företag.


Kostnad för kunder under din max-gräns, för kontroll på lönsamhet.

Enkelt upplägg

Det enda du behöver göra är att godkänna annonser


Du ersätter bara för kunder och konverteringar.

Ta det framåt nu

Nästa steg är att vi tar reda på om det går att sätta upp dessa Facebook-kampanjer i ditt företag, för att få fram fler kunder till din önskade lönsamhet


Skicka efter detaljerna här nedanför.

Nästa steg: 

Ta reda på om vi kan sätta det här på plats i ditt företag

* Det här bygger på att du har en någorlunda fungerande säljprocess och att du vet vilka kunder du är ute efter.

* Det här handlar inte om att skaffa kunder till så låg kostnad som möjligt, utan att få fram så många kunder som möjligt till en prisbild du kan acceptera.

* Det handlar inte om att göra en snabb-fix som funkar för stunden, utan om att sätta upp stabila kampanjer som levererar resultat över tid.

Om det finns möjlighet att vi passar ihop får du ett prisförslag och en plan för en start. Ersättning endast för nya kunder och konverteringar.

Skicka efter detaljer för att få hjälp att göra klart dina förutsättningar.

Du börjar med att se min video (3 min.) som visar hur du gör klart att dina nya Facebook-kampanjer ger kunder och blir lönsamma direkt från start – innan du ens börjat köra några annonser.

Videon visar helhetsbilden du behöver få till. Den är användbar även om du beslutar dig för att jobba med Facebook-annonser med hjälp från annat håll.

Skicka efter här:

Dina uppgifter stannar hos oss, se privatpolicy

Ser fram emot att hjälpa dig med det här!

Stefan Nilsson

Praktikfall

Resultat på Facebook mars 2019 till april 2021:

1.522 konverteringar = inskickat kontaktformulär för kostnadsfritt hembesök och offert.

Genomsnittlig konverteringsgrad 10,8%.

Annonser ger kostnad per konvertering som ligger på 50-80% av maxgräns.

LA Takvårds enkla målsättning är att kunna erbjuda alla fastighetsägare i Sverige prisvärd och garanterat pålitlig takvård för längre livslängd. Grundarna Leo Juujärvi och Ari Vähäjylkkä startade verksamheten 2004.

LA Takvård är nu en kedja av lokala och driftiga entreprenörer från Västerbotten i norr till Skåne i söder. Vårt samarbete inleddes redan 2011.

LA Takvårds Facebook-annonser ger intresseanmälningar för kostnadsfritt hembesök och offert till en kostnad som ligger 20-50% lägre än uppsatt högsta annonskostnad för nya kunder. Vi styr över mer daglig budget till extra lönsamma annonser och får ett växande antal nya kunder för samma annonsbudget.

Här är deras Facebook-kampanj

Vi har satt upp en enkel kampanj-mall. Vi spårar konverteringar och mäter kostnaden per konvertering.

En konvertering är anmälan på hemsidan för kostnadsfritt hembesök för besiktning och offert.

Det finns en utpekad högsta kostnad för konverteringar som LA Takvård är beredd att "kosta på sig" för att få in kunder till önskad lönsamhet och marginal.

Kampanjen ger tydlig överblick på resultat. Här är utdrag ur Facebook-kampanj.

Så här optimerar vi resultatet.

(1) Annonser som ligger för högt i konverteringskostnad pausas.

(2) Vi sätter mer budget bakom annonser som ligger under max-gräns.

(3) Vi siktar på att samköra så många konverterande annonser som möjligt, eftersom vi ser att detta förbättrar hela bilden.

Det här är enkelt att sköta om. Många av annonserna håller lång livslängd. De har servat LA Takvård med nya kunder sedan mars 2019.

Vad är det som gör att vi klarar av att få ut så bra resultat?

Du kan nå mängder med folk på Facebook. Många av oss finns där varje dag. Det är enkelt att nå fram till sin utvalda målgrupp. Facebook spårar oss alla, vet vilka hemsidor vi besöker, känner till vad läser och vilka vi följer. 

Ingen annan annonsplattform kommer i närheten av Facebooks förmåga att sätta rätt annons framför precis rätt person, i precis rätt tid.

Haken är bara att ingen av oss är på Facebook för att kolla in annonser. Det mesta som finns där är mer angeläget och mer spännande än din annons. 

Du är fel ute om du förväntar dig att folk ska stanna upp 10 minuter för att höra efter vad du har att säga om din produkt och din förträfflighet.

Men om du gör saker lite annorlunda, och gör det riktigt bra, kan du få dem att stanna upp ett litet ögonblick, kanske en halv minut eller mer

... och om du lyckas med det vid 10 tillfällen de kommande två veckorna kan du trots allt få fram en betydande del av ditt säljmeddelande

Det är det som är knepet. I små portioner lyckas vi föra fram LA Takvårds produktfördelar och kundnytta.

Det bygger en bekantskap. Blivande kunder förstår om LA Takvårds lösning är rätt för dem.

De förstår vad nästa steg är. Att klicka sig till hemsidan och lägga en beställning eller fylla i ett kontaktformulär blir inget hinder. 

Konverteringar strömmar in. 

Folk anmäler intresse för hembesök, får hjälp med kostnadsfri besiktning av sina tak och LA Takvård bokar in de flesta av dem som nya kunder.

Vad är det för annonser som fungerar i “små portioner” på Facebook?

Du behöver annonser som pekar ut din målgrupp, som beskriver fördelarna med din produkt, som etablerar ditt varumärke, som svarar på frågor, som gör att kunderna börjar lita på dig, och som förstås … säljer in ditt erbjudande och vad kunden ska göra härnäst.

LA Takvårds kampanj har konverterande annonser som varit aktiva 24 månader eller mer. Denna metod får annonser och inlägg att leva länge. 

Fördelen är att annonserna också samlar på sig en hel del sociala bevis, som kommentarer, reaktioner och delningar. Det ger ett extra förtroende, som lyfter resultatet ytterligare ett snäpp.

Är det dags att få ordning på Facebook-annonserna?

Slösa inte tid och kraft på att leta kunder. Ditt företag behöver ett system som ger kunder på ett stabilt, automatiskt och uthålligt sätt. Grunden för tillväxt är att etablera kontroll över ett system för kundanskaffning som går att lita på.

Att få ordning på företagets Facebook-kampanjer är en bra start. Det ger en chans att få draghjälp med en del av det tunga säljjobbet. Skön automatik. Och företagets säljare kan ägna mer tid åt att serva kunder som redan bestämt sig för att köpa.

Det finns egentligen bara två sätt för ditt företag att få ut mer av Facebook-annonserna – och lyckas hålla en rimlig prisbild för nya kunder. 

För annonsering på Facebook blir bara dyrare. Varje dag ansluter allt fler annonsörer och ju större efterfrågan desto högre avgifter går att ta ut.

Facebook kommer inte sänka sina priser. Det är ditt företag som behöver göra anpassningar.

Då är det inte en särskilt bra idé att fortsätta på samma sätt. Det kommer inte att leda dig på rätt väg.

Så vilka två sätt är det vi pratar om?

1. Visa bara annonser för de som du VET är intresserade

Jo, du kan tydligt peka ut personer du vet är intresserade. Du kan avgränsa för att bara visa annonser för dessa personer.

Många gör misstaget att bredda sina målgrupper. Tanken är kanske att det skulle vara bättre ju fler man når. En del tänker att man får lite “exponering” och “varumärkesigenkänning” på köpet. 

Det tror jag inte alls på. 

Det enda som händer är att ditt meddelande inte kommer vara i närheten av att matcha vad de stora flertalet är intresserade av. Då tar det för lång tid att få in resultat och du får svaga siffror att utvärdera din framgång på.

Därför får du svårt att få ordning på nästa viktiga sak som handlar om optimering.

2. Visa bara annonser som du VET fungerar och håller din uppsatta prisbild.

Det är här det blir enklare. 

För ju snävare målgruppsinriktning och ju bättre du testar annonser, desto snabbare kan du avgöra vilka annonser som fångar upp kunder och konvertering till en rimlig annonskostnad.

Det enda du behöver göra är att hålla isär annonser och resultat och pausa de annonser som ligger för högt i kostnad.

Nu kan du få hjälp med Facebook-kampanjer som ger kunder till en prisbild du kan leva med

Ditt företag behöver ett system som ger kunder på ett stabilt, automatiskt och uthålligt sätt.

Grunden för tillväxt är att etablera kontroll över ett system för kundanskaffning som går att lita på.

Att få ordning på företagets Facebook-kampanjer är en bra start.

Det ger en chans att få draghjälp med en del av det tunga säljjobbet. Skön automatik. Och företagets säljare kan ägna mer tid åt att serva kunder som redan bestämt sig för att köpa.

Så här får du hjälp att komma igång

Vi bygger Facebook-kampanjer som snabbt (1-3 veckor) börjar ge önskat resultat till rätt prisbild och som du kan expandera med lönsamhet för att få in fler kunder.

Dina kampanjer kommer att hänga med länge. Vi har kampanjer som är inne på tredje året. Annonserna kommer att ha lång livstid och klarar av att förse dig med nya kunder på ett bekvämt sätt.

Du ersätter bara för resultat, alltså när det kommer in kunder och konverteringar. Samarbete så länge du ser ett resultat som växer och blir mer lönsamt.

Det här påverkar inte eventuell annonsering du redan har igång. Dina nya kampanjer sätts upp parallellt. Det gör att du kan jämföra hur du får ut mest nytta från din annonsbudget.

Förutsättningen för vårt samarbete är att du tar fram efterfrågat “råmaterial” och gör de insatser vi kommer överens om.

Det enda du behöver göra är att godkänna annonser.  Allt sätts upp i ditt annonskonto. Du bestämmer daglig budget. Det ger dig full kontroll.

Nästa steg: Ta reda på om det fungerar för ditt företag. Om vi passar ihop sätter vi upp förutsättningar för ett resultatbaserat samarbete. Du ersätter bara för nya kunder.