Folk lever sina liv i mobilen. Har du anpassat din webbstrategi?

De flesta av dina kunder besöker din hemsida med mobiltelefonen. Och där finns ju en del annat – Facebook, sociala media, nyheter, spel, e-post, sms – och kanske ett och annat inkommande samtal också.

För det första så förstår du att deras uppmärksamhet inte helt och fullt är riktad mot det du har att säga. Minsta distraktion får dem att lämna din hemsida på nolltid.

Nej, det är inte bara folk under 30 som är fast i mobilen. Det gäller i princip ALLA.

Men åter till din hemsida. Fungerar den som den ska på en mobilskärm? Ser besökarna det du vill att de ska se och gör de det du vill?

För några år sedan var det enklare.

Alla satt vid datorn, alla parkerade vid skrivbordet, alla hade fokus på uppgiften, alla riktade uppmärksamhet till hemsidan och erbjudandet.

Vi fick dem att lämna e-post för att få veta mer. Vi fick dem att öppna och läsa e-post. Vi fick dem att klicka tillbaka till hemsidan utan att kosta på annonspengar. Vi fick deras beställning. Vi sålde till dem igen med e-post.

Inte riktigt så längre.

Folk är på bussen, i duschen, på möte, vid middagsbordet, i tv-soffan, under täcket. Närsomhelst och överallt med mobilen i handen.

Förr fick du kanske 10 minuter odelad uppmärksamhet och kunde föra fram ditt erbjudande.

Idag ger de dig i bästa fall EN minut, och du måste se till att få prata med dem 10 gånger för att få fram det du har att säga.

Som företagare behöver du se till att du anpassar dig till den mobila verkligheten.


Mitt tips är att du hitta vägar att nå folk på Facebook, på mobilen. För det är där de flesta är. Det är där du har störst chans att trots allt fånga deras uppmärksamhet.

Jag har en plattform som gör det här enklare för dig. Länken finns i menyn eller längst ner.

Mitt tips är också att du säkerställer att du har en lättanvänd och smidig hemsida som funkar mobilt. Jag använder WordPress och ThriveThemes. Sparar massor med tid och hemsidan ser ut som den ska i alla mobiltelefoner.

WordPress är gratis och mitt företag har en komplett ThriveThemes-licens att erbjuda kunder till minimal kostnad jämfört med att ta designhjälp av webbyråer.

Kom i kontakt med mig om du är nyfiken. Mejladressen är stefan(a)webbutveckling.com

Stefan Nilsson,
SAN Webbutveckling