Kom igång med Facebook-kampanjer som du enkelt utvecklar och optimerar på egen hand.

Du ser resultat inom 14 dagar

Vad ditt företag behöver göra annorlunda med Facebook

Facebook vill ha bra innehåll så att folk spenderar mer och mer tid där. De vill också göra vinst, och pengarna kommer från annonsering.

Så trenden är att du behöver lägga upp dina inlägg som annonser för att de ska få önskad spridning till målgruppen. Du måste i princip betala för att nå ut.

Men om du håller dig till vanliga, trevliga, innehållsrika, personliga, relevanta inlägg som visar vad du gör och som folk uppskattar och engagerar sig i så kostar det förhållandevis lite.

Om du gör som alla andra och lägger upp traditionella ”kom och köp”-annonser är det egentligen inte alls vad Facebook vill ha. Din annonsering kommer att bli dyr och få liten effekt.

Inlägg som enbart läggs i nyhetsflödet har kort livslängd. Det har du antagligen märkt av. De når ofta inte heller ut till särskilt många av dina gillare och följare. 

Så om du vill få ut något av det måste du ständigt lägga upp nya inlägg. Skulle inte tro att du varken har tid eller kreativitet till det.

Så problemen du står inför är:

– Hur få fram tillräckligt antal bra inlägg och annonser som engagerar målgruppen.

– Hur lägga ut det så att det får tillräckligt lång livslängd.

Vår plattform är en lösning på detta.

För att få livslängd behöver du lägga upp dina inlägg som annonser. Du roterar ett flertal annonser samtidigt som gör att folk i din målgrupp möts av inlägg som upplevs som nya, fräscha och relevanta.

Fördelen med den betalda annonseringen är att du får data på engagemanget och du ser Facebooks relevansresultat. Du testar fram och behåller annonser med hög poäng och ju högre poäng desto större spridning till allt lägre kostnad.

Vi hjälper dig med en annonsplattform som gör detta betydligt enklare.

Anledningar att ta tag i Facebook-annonseringen nu


Dina kunder är på Facebook. Du kan nå dem med stor precision.

Facebooks affärsmodell är att visa annonser för folk. De vill matcha ihop ditt företag med fler kunder.

Men du måste spela efter Facebooks regler. De vill framförallt att användarna ska engagera sig i dina annonser. De vill helst inte att folk lämnar Facebook.

Så du kan inte bara sätta upp "kom och köp"-annonser. Du behöver variera dina annonser på ett sätt som bidrar till användarupplevelsen på Facebook.

Facebook är inte som "gula sidorna" en gång var, en plats folk vände sig till när de skulle köpa något. 

Facebook skiljer sig också från Google. Facebook är mer som en mässa där du kan lära känna företag och börja bekanta dig med deras erbjudande.

Dina annonser behöver vara hjälpsamma, informativa och underhållande. 

Du behöver visa mer av vem du är än vad du har att sälja.

Dessutom så använder de allra flesta mobilen när de är på Facebook. Det påverkar saker.

Förr fick du kanske 10 minuters odelad uppmärksamhet på hemsidan. Nu får du i bästa fall en minut och du behöver nå folk tio gånger för att få fram ditt budskap.

Därför behöver du ett upplägg som låter dig rotera olika slags annonser över tid.

Nyckeln är rätt mix av annonser till en 5-stjärnig målgrupp.

Men du kan inte bara ställa in ålder, kön, intresse och bostadsort när du väljer målgrupp att annonsera för. Se till att använda en sådd-lista med kvalitet för att rikta annonser mot kopior av dina nuvarande kunder. Då får du resultat.

Det fina är att du kan få det här att bli nästintill självgående.

Du behöver inte ägna hela dagarna åt sociala media och att skriva inlägg.

Du håller dig framför kunderna med en serie relevanta och engagerande annonser. Du ser till att de tar nästa steg på din hemsida. Du får in fler och bättre kunder och du har hela tiden koll på budget, kostnader och resultat.

Du gör mer av det som fungerar bäst och drar ner på det som inte ger tillbaka. Du behåller kontrollen.

Över tid bygger du upp skön automatik i din kundanskaffning.

En skiss på din Facebook-plattform

Klicka på bilden för en större version


1. 

All marknadsföring på internet bygger på att du får besökare till din Hemsida.

2. 

Din hemsida måste klara av att ge ifrån sig konverteringar i form av kunder (de som köper av dig) eller leads (de som tar kontakt eller gör en förfrågan).

3. 

Dina konverteringar måste resultera i värde och lönsamhet på så sätt att livstidsvärdet för nya kunder ger tillräcklig marginal också efter att du räknat av annonseringskostnaden. När du gör vinst investerar du i mer trafik.

4. 

Se till att visa annonser för en 5-stjärnig målgrupp. Med remarketing via Facebook visar du annonser för personer som nyligen besökt din hemsida. Det är målgrupp A. Ingen kommer till din hemsida av en slump. De som tar sig dit har en anledning. De är heta prospekt och utgör varm trafik. Se till att få dem tillbaka till hemsidan för att ta nästa steg.

5. 

Du behöver fylla på med nya besökare till din hemsida. Detta är kall trafik. Låt Facebook hitta ”tvillingar och kopior” till dina bästa kunder. Målgrupp B är personer som liknar dina bästa befintliga kunder.

6. 

Målgrupp C är personer som liknar dina besökare. Låt Facebook spåra dina besökare och peka ut dem som matchar profilen på de som tidigare varit på din hemsida.

”Jag har aldrig riktigt satt mig in i Facebook och Google-annonsering. Har inget intresse heller. Stefan sköter om det och vi andra slipper bry oss. Och så länge det inte kostar för mycket så är jag glad för att vi får in allt fler förfrågningar om hembesök från hemsidan.”

Leo Juujärvi
LA Takvård AB

Kom igång med en Facebook-plattform för ditt företag

Ditt företag får hjälp att starta upp Facebook-kampanjer som du enkelt utvecklar och optimerar på egen hand. Du ser resultat inom 14 dagar och har garanti.

Vad du får hjälp med

* Vi sätter upp plattformen åt dig, skapar din sådd-lista, kontrollerar din Facebook-pixel och sätter upp dina anpassade målgruppslistor.

* Vi visar hur du tar fram och lägger upp bra annonser.

* Vi visar hur du utvecklar och optimerar på egen hand så du ser ett allt bättre resultat.

Stefan Nilsson,
SAN Webbutveckling

Anmäl ditt intresse så återkommer jag med detaljer och förslag på genomförande.

Det här är enkelt och går snabbt och kommer inte med stora kostnader.

Vi startar aldrig med dyra projekt och binder aldrig upp på långa avtal. 

Först gör vi något enkelt ihop så vi kan lära känna varandra och bli kloka på vad vi går för. Om vi trivs ihop finns säkert förutsättningar att åstadkomma bra saker.

Det här handlar inte om tillkrånglade eller avancerade strategier utan tanken är att få igång en enkel och lättanvänd plattform för din Facebook-annonsering.

Vi ser till att du når fram till en bättre del av din målgrupp med annonser som leder till konverteringar och försäljning.

Siktet är att genomföra ett första projekt med minimal risk för dig. Projektet kommer därför med garanti. Om du är missnöjd med genomförandet eller resultatet säger du till och du får arvodet tillbaka.

Anmäl intresse och få svar på om vi kan hjälpa dig

Innan du anmäler ditt intresse – Det här är de förutsättningar du behöver ha:

Ditt företag har kunder och försäljning

Du har installerat Facebook-pixeln på din hemsida

Du mäter och spårar konverteringar.

Du är beredd att investera +8.000 kr/mån i Facebook-annonsering

Ditt företag får hjälp att starta upp Facebook-kampanjer som du enkelt utvecklar och optimerar på egen hand. Du ser resultat inom 14 dagar och din plattform kommer med garanti.

Klicka för att öppna formulär