Hur du bygger en stabil grund för din kundanskaffning via hemsidan och internet

Stefan Nilsson
SAN Webbutveckling

Så här får du till en stabil grund för din webb-närvaro

1. All marknadsföring på internet börjar med att du får besökare till din Hemsida.

2. Din hemsida måste klara av att ge ifrån sig Konverteringar i form av kunder eller leads (de som tar kontakt eller gör en förfrågan).

3, Dina konverteringar måste resultera i Värde och lönsamhet på så sätt att livstidsvärdet för nya kunder ger tillräcklig marginal också efter att du räknat av kostnaden för annonsering. När du gör vinst investerar du i mer trafik och besökare.

4. Se till att visa annonser för en 5-stjärnig målgrupp. Med remarketing via Google Display-nätverket och Facebook visar du annonser för personer som nyligen besökt din hemsida. Det är Målgrupp A.

Ingen kommer till din hemsida av en slump. De som tar sig dit har en anledning. De är heta prospekt och utgör Varm trafik. Se till att få dem tillbaka till hemsidan och ditt erbjudande så snart det går.

5. Spåra konverteringar. Se till att ha Facebook-pixeln installerad på alla dina webbsidor och se till att ha Google Adwords konverteringsspårning på dina ”tack-sidor”. Då återkopplar du konverteringar till data för visningar, klick och kostnader i respektive annonskonto.

6. Följ upp vilka annonser som ger konverteringar till en kostnad som ligger under din uppsatta gräns för maximal kostnad. Om du har råd att betala 100 kr för dina konverteringar behåller annonser som ger konverteringar under denna gräns.

7. Testa dina annonser på varm trafik som konverterar bättre. Då får du snabbt in svar på vilka annonser som fungerar. Testa vinnande annonser på kall trafik.

8. Du behöver fylla på med nya besökare till din hemsida. Det är Kall trafik. Börja med att ladda upp din kundlista till Google och Facebook och låt dem hitta ”tvillingar” till dina bästa kunder. Målgrupp B är personer som liknar dina bästa befintliga kunder.

9. Målgrupp C är personer som liknar dina besökare. Låt Google och Facebook spåra dina besökare och peka ut dem som matchar profilen på de som tidigare varit på din hemsida.

10. Om du ännu inte har en kundlista och om du inte har tillräckligt många besökare på hemsidan så får du rikta in din annonsering på Målgrupp D. Peka ut vilka intressen, ämnen, behov, åldrar, kön, bostadsort, mm som kännetecknar folk i din målgrupp.

Slutkläm

Med detta upplägg kombinerar du en ”5-stjärnig målgrupp” med annonser som du vet konverterar bra besökare. Större delen av dina optimeringsinsatser ligger i kombinationen [rätt målgrupp + konverterande annons] och du behöver inte lägga särskilt mycket tid på att bygga om eller optimera din hemsida.

Med remarketing får du besökare tillbaka till hemsidan. Du behöver inte känna pressen att få få till ett köp på första besöket. Du tappar inte bort dem. Fortsätt annonsera till dem och en betydande andel kommer tillbaka och blir nya kunder.

Få hjälp med det här

Nu kan du få hjälp att starta en Facebook-kampanj som garanterat ger konverteringar för din satsade annonsbudet. Ta reda på mer här.

Praktikfall

Resultat på Facebook mars 2019 till oktober 2020:

1.205 konverteringar = inskickat kontaktformulär för kostnadsfritt hembesök och offert.

Genomsnittlig konverteringsgrad 10,8%.

Annonser ger kostnad per konvertering som ligger på 50-80% av maxgräns.

(Du kan se annonserna längre ner på sidan.)

LA Takvårds enkla målsättning är att kunna erbjuda alla fastighetsägare i Sverige prisvärd och garanterat pålitlig takvård för längre livslängd. Grundarna Leo Juujärvi och Ari Vähäjylkkä startade verksamheten 2004.

LA Takvård är nu en kedja av lokala och driftiga entreprenörer från Västerbotten i norr till Skåne i söder. Vårt samarbete inleddes redan 2011.

Vad är det som gör att vi klarar av att få ut så bra resultat?

Du kan nå mängder med folk på Facebook. Många av oss finns där varje dag. Det är enkelt att nå fram till sin utvalda målgrupp. Facebook spårar oss alla, vet vilka hemsidor vi besöker, känner till vad läser och vilka vi följer. 

Ingen annan annonsplattform kommer i närheten av Facebooks förmåga att sätta rätt annons framför precis rätt person, i precis rätt tid.

Haken är bara att ingen av oss är på Facebook för att kolla in annonser. Det mesta som finns där är mer angeläget och mer spännande än din annons. 

Du är fel ute om du förväntar dig att folk ska stanna upp 10 minuter för att höra efter vad du har att säga om din produkt och din förträfflighet.

Men om du gör saker lite annorlunda, och gör det riktigt bra, kan du få dem att stanna upp ett litet ögonblick, kanske en halv minut eller mer

... och om du lyckas med det vid 10 tillfällen de kommande två veckorna kan du trots allt få fram en betydande del av ditt säljmeddelande

Det är det som är knepet. I små portioner lyckas vi föra fram LA Takvårds produktfördelar och kundnytta.

Det bygger en bekantskap. Blivande kunder förstår om LA Takvårds lösning är rätt för dem.

De förstår vad nästa steg är. Att klicka sig till hemsidan och lägga en beställning eller fylla i ett kontaktformulär blir inget hinder. 

Konverteringar strömmar in. 

Folk anmäler intresse för hembesök, får hjälp med kostnadsfri besiktning av sina tak och LA Takvård bokar in de flesta av dem som nya kunder.

Vad är det för annonser som fungerar i “små portioner” på Facebook?

Du behöver annonser som pekar ut din målgrupp, som beskriver fördelarna med din produkt, som etablerar ditt varumärke, som svarar på frågor, som bygger en bekantskap, och som förstås … säljer in ditt erbjudande och vad kunden ska göra härnäst.

Här kan du se annonserna som LA Takvård har ute på Facebook. Du ser att en handfull har varit igång 18 månader eller mer. Min metod får annonser och inlägg att leva länge. 

Fördelen är att de samlar på sig en hel del sociala bevis, som kommentarer, reaktioner och delningar. Det ger ett extra förtroende, som lyfter resultatet ytterligare ett snäpp.

Här är siffror för varje annons, hämtat från annonskonto.

Nu kan du få hjälp att starta en Facebook-kampanj som garanterat ger konverteringar för din satsade annonsbudet. Ta reda på mer här.